Meseház

Békési Úti Közösségi Házak

Húsvéti hívogató PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Meseház   
2016. március 01. kedd, 12:35

Húsvéti ajánló óvodás és iskolás csoportok számára

Szeretettel várunk minden óvodás, iskolás csoportot a Meseházba, Békéscsabán a Békési út 17. szám alatt található népi műemlék épületegyüttesbe, mely múzeum és népi kézműves műhely helyszíne.

Itt találhatók állandó kiállításaink: Schéner Mihály gyűjteményes kiállítása, amely színes fafaragványaival a népi mesevilágot idézi a látogató elé. A Meseszobában Mesetrón, Mesekeltető asztal és a Gyalogcsillag lóca mesehallgatásra hív, mesemondásra csábítja a bátrakat. A falakról Szent István népe és a Viráglányok figyelnek. A Napsugár Bábegyüttes kiállítása az elmúlt 50 év helyi bábművészetét mutatja be, a bábokat tervezte és kivitelezte Lenkefi Konrád, az együttes egykori vezetője. Ványai János hajdani csabai fazekasmester műhelyében megtekinthető régi cégtáblája, szerszámai, mesterlevele és fazekaskorongja, valamint előre egyeztetett foglalkozás keretében kipróbálható az agyagmívesség.

*

Foglalkoztató műhelyünkben olyan népi kézműves foglalkozások megrendezésére is lehetőség van, melyeket iskolai kereteken belül (helyhiány, anyaghiány) nehéz megvalósítani, de a tananyagban és az iskolai életben is szerepe van, az önkifejezés eszköze és sikerélményt nyújt.

*

Húsvéti kézműves ajánlatunk:

- tojásírás viasszal, aranyporral

- tojás, nyúl, sárgarépa készítés textilből

- bárány gomb dísszel

- tojásfestés berzseléssel

- nyulas cserépdísz készítése

*

Anyagokat, eszközöket mi biztosítunk! Egy foglalkozásra egyfajta tevékenység választható. Igény szerint kihelyezett foglalkozást is megvalósítunk.

*

A kézműves foglalkozás díja: 200 Ft/fő, kísérőknek ingyenes.

Belépődíj: 100 Ft/fő, Csaba kártyával ingyenes.

Előzetes bejelentkezés, időpont és témaegyeztetés, 66/326-370, valamint 06-30/3834-743 telefonszámokon.

Módosítás dátuma: 2016. március 01. kedd, 12:38
 
cSg Webműhely