Meseház

Békési Úti Közösségi Házak

Meseházi táborok 2016. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Meseház   
2016. június 08. szerda, 12:39

MESEHÁZI TÁBOROK 2016.

A Meseházban idén is várjuk nyári táborainkkal a vakáció ideje alatt, a szabadidő vidám, tartalmas és élvezetes eltöltésére vágyó gyermekeket. Kellemes környezetben, napsütéses udvaron, árnyas diófa alatt, kis létszámú csoportban, különböző élményközpontú tematikával készülünk a nyárra.

2016. július 25-29. FIGURA - bábok, babák készítése a Meseházban

A héten a bábok, babák elkészítése lesz a feladatunk. A tábor megrendezésével Lenkefi Konrád bábművészre emlékezünk, akinek a bábjaiból válogatott kiállítás látható a Meseházban. Kesztyűbábot, ujjbábot készítünk. Marionett bábot, terménybábot állítunk össze. Rongyból babát, (fiú, lány), állatfigurákat készítünk, díszítünk. Mindenki elkészítheti magának a bábparavánt kartonból, amit ki is festünk, díszítünk.

2016. augusztus 8-12. Sző, fon – takács! Kézműves tábor a Meseházban

A héten a rongy és a fonal lesz a főszereplő. Szövőszéken tarisznyát szövünk, körmön fonással elkészítjük a fülét. Faliképet készítünk szövéssel, gyöngy dísszel. Megtanulunk gyöngyöt szőni,(nyaklánc, karkötő). Babát szövünk, több ágú fonásokat készítünk rongycsíkból. Ágakat díszítünk szövéssel. Megtanuljuk, hogyan kell madzagot szőni. Karkötőket készítünk csomózással (makramé, indián csomózás) Hajdíszeket készítünk fonalból.

2016. augusztus 22-26. NÉPI KÉZMŰVES tábor

A Meseház városunkban az egyetlen közművelődési funkcióval működő, a csabai népi építészet hagyományait őrző helyszíne a gyermek közművelődésnek. A tábor hetében a hagyományos népi kézművesség fogásaival ismerkedünk. Lesz korongozás, agyagozás, nemeztárgyakat készítünk (tulipán, baba, labda, telefon tok.) Gyékény, szalma, csuhéj tárgyakat (csillag, baba, ajtódíszek), csörgőket, zörgőket, dobokat készítünk.

Táboraink részvételi díja: 15.000 Ft, ami tartalmazza az étkezések és a kézműves foglalkozások összes költségét. Több hetes részvételnél, vagy testvéreknek kedvezményt adunk.

Jelentkezni lehet a 66/326-370 telefonszámon,

valamint a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen.

Bővebb felvilágosítás kérhető munkatársainktól ugyanitt.

Mindenkit szeretettel várunk!

Módosítás dátuma: 2016. június 08. szerda, 12:51
 
cSg Webműhely