Meseház

Békési Úti Közösségi Házak

2013 október PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Meseház   
2013. október 14. hétfő, 12:50

MESEÍRÓ PÁLYÁZAT

Kedves gyerekek!

A Meseház 25 éves, ebből az alkalomból játékra hívunk benneteket. Írjatok olyan meséket, melynek szereplői közt feltűnnek Schéner Mihály alkotásaiból  legalább ketten. Például a Krumplinyomó Huszár, Viráglányok, Mákgubófejű Kakashuszárok, Dékán Uram, Milfajt Ferkó, a betyár, Butélia Asszonyság, Savanyú Uborkakirály, Édes  Dinnyekirály, Görgő Gergő, Nyanyicska, Töksi Királyok, Elefánt Csabi és Pipiske.

Azoknak az osztályoknak, akik meseírás előtt szeretnék megtekinteni a fenti műveket, lehetőséget biztosítunk ingyenesen, de ez nem feltétele a pályázatnak, mindent a képzelőerőtökre bízunk. A kiállítás látogatásához kérjük az osztályok bejelentkezését telefonon, vagy Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen.

A pályázat leadási határideje: 2013. október 25.

Címünk: Meseház, 5600 Békéscsaba, Békési u. 15-17.

Eredményhirdetés a Magyar Nyelv napján, november 13-án.

Szeretettel várunk benneteket és meséiteket!


HÍVÓJELEM – könyvbemutató

„A tiszta gondolat isteni természetének felismerése, az emberré válás alapvető feltétele.”

Szeretettel meghívjuk Józsa Dániel első kötetének bemutatójára 2013. október 21-én, hétfőn, 17 órára a Meseházba (Békéscsaba, Békési út 17.). Az est közreműködői: a könyv írója, Oravecz Péter, zenész, költő, Bereznai Miklós, szerkesztő, tipográfus. Háziasszony: Kovács Edit, Domján Edit-díjas színművész.


MESEHÁZI KÉZMŰVES AJÁNLÓ

Napfényes őszi délelőttökön, délutánokon is szeretettel várunk minden érdeklődő óvodás, iskolás csoportot a Meseházba. Békéscsabán, a Békési út 17. szám alatt található műemlék épületegyüttes zárt udvarával, foglalkoztató termével, műhelyeivel ideális helyszín csoportok fogadására. A látogatás alkalmával megtekinthetők kiállításaink is.

Foglalkoztató termünkben népi kézműves játszóházak megvalósítására van lehetőség. A népi, hagyományőrző kézművesség, a természetes anyagok használata adja a foglalkozások különlegességét. Választható tevékenységek:

- Őszi textilkoszorú

- Tök készítése textilből

- Madárijesztő

- Gesztenyehajító

- Pókfonás pókkal

Csoportok számára előzetes bejelentkezés szükséges a 66/326-370-es telefonszámon, illetve a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen.

Kiállításaink megtekintésének díja: diákoknak 100 Ft, pedagógus kísérőknek ingyenes.

A kézműves foglalkozások díja: 200 Ft/fő, pedagógus kísérőknek ingyenes.

Módosítás dátuma: 2013. október 14. hétfő, 12:51
 
cSg Webműhely