Meseház

Békési Úti Közösségi Házak

Guzsalyas Egyesület PDF Nyomtatás E-mail

szineslogo2.png
A Guzsalyas Egyesületet a Berbécs zenekar és barátaik alapították 2007. év végén, azzal a céllal, hogy támogassák, fejlesszék, terjesszék a népi kultúrát és a hozzá kapcsolódó tevékenységeket. Az egyesület közhasznú tevékenységet folytat. Fő céljai a következők: a táncházmozgalom szakmai, erkölcsi és anyagi támogatása. Hagyományos műveltségünk népszerűsítése, kiemelt tekintettel a zenei- és tánckultúránkra, népszokásainkra és hagyományőrzésre.


Szeretnénk megmaradt érétkeinket megismertetni mindenkivel, a felnövekvő nemzedék oktatása, nevelése során a szemléletüket, látásmódjukat pozitív irányba terelni, hogy a jövőben is meglegyen az a réteg, aki a reánk maradt értékeket megőrzi, ápolja, továbbörökíti. Céljaink között szerepel a magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségekkel, valamint a határon túli magyarsággal való kapcsolattartás, kulturális értékeink ápolása, továbbörökítése.

A célokkal összhangban a legfontosabb tevékenységeink: táncházak szervezése, lebonyolítása minden korosztály számára. Gyermekjátékok, játszóházak, népszokások, kézműves foglalkozások, bábelőadások, népmesék, népviseletek és egyéb népművészettel kapcsolatos feladatok ellátása, előadások szervezése, lebonyolítása.

A szervezet elődje, a Berbécs zenekar 1997-ben alakult. 2002 óta működteti Békéscsabán Guzsalyas nevű táncházát az Ifjúsági Házban, mely 2006 óta rendszeresen gyermektáncházzal is kibővült. Ezen táncalkalmak szervezését az egyesület a megalakulása után átvette a zenekartól.


Weboldal: www.guzsalyas.com

 
cSg Webműhely