Meseház

Békési Úti Közösségi Házak

Meseházi hívogató PDF Nyomtatás E-mail


INT_header.gifKedves Kollégák!


Mint tudjátok, 2010. január 1-én létrejött a Békéscsabai Kulturális Központ, melynek a Békési Úti Közösségi Házak is része. A továbbiakban is szeretettel várunk Benneteket a Meseházban, kézműves foglalkozásokkal, mesedélutánokkal, népi, történeti és természetbarát játszóházainkkal. A Meseház varázslatos épületei, a hozzá tartozó udvarral ideális hely az iskolai, valamint a tanórán kívüli, szabadidős programok eltöltéséhez. Igény szerint iskolába, óvodába kihelyezett foglalkozásra is van lehetőség.

A Meseházban kapott helyet Schéner Mihály garabonciás lelkű képzőművész gyűjteményes kiállítása, akinek keze nyomán varázslatos szépségű, népmesei ihletésű, ősi magyar hagyományokból táplálkozó mesevilág tárul a látogató szeme elé. Van itt Meseszoba, mesekeltető asztallal, mesemondó trónszékkel; itt lakik Görgő Gergő, Gubó Kata és az Ágh István verséből ismert Krumplinyomó huszár. Megjelennek a hajdani magyar puszta pásztorai, nem kisebb „nagyságok”, mint a bolha és a mesebeli egyszarvú társaságában.
Itt látható Ványai János hajdani csabai fazekasmester műhelye, kinek 2008-ban ünnepeltük születésének centenáriumát, az egykor híres csabai fazekasság emlékeit láthatjuk, fényképekkel illusztrálva a hagyományos munkamódszereket, eredetiben megtekintve régi szerszámokat és késztermékek sokaságát.
A messzeföldön híres Napsugár Bábegyüttes bábjaiból válogatott kiállítás zárja állandó kiállításaink sorát. Lenkefi Konrád bábjai édes nosztalgiával ajándékozzák meg a látogatót; gyermekkorunk bábjai, egykor híres meseszereplők mosolyognak minden zugban.

Részvételi díjak: Választható kézműves foglalkozás: 150 Ft/fő
Kiállítás megtekintése tárlatvezetéssel, meseolvasással: 150 Ft/fő
A Meseház megközelíthető kedvezményesen, ennek megrendelésében is tudunk segíteni.
Bővebb felvilágosítás és jelentkezés a 66/326-370-es telefonszámon munkatársainknál.

Szeretettel várunk Benneteket!


Letölthető plakát megtekintése, kinyomtatása

Meseházi hívogató :: PDF fájl


Üdvözlettel:


Gyucháné Veres Krisztina
Békéscsabai Kulturális Központ
Békési Úti Közösségi Házak vezetője

 
cSg Webműhely